Skip to main content

Vastuullisuus ja ekologisuus

Panostamme ekologisesti vastuulliseen yritystoimintaan:

  • Valikoimassamme on runsaasti kokonaan kierrätetystä materiaalista valmistettuja tuotteita. Tarjoamme asiakkaallemme aina laadukkaita tuotteita, jotka säilyvät pitkään käytössä.
  • Olemme European Recycling Platform -jäsenyritys. Tämä takaa sen, että hoidamme sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (SER) että paristojen ja akkujen tuottajavastuun.
  • Pyrimme tarjoamaan asiakkaallemme eko-sertifioituja tuotteita.
  • Vältämme yksittäispakkauksia tilaus-/tuotantovaiheessa. Jos tuotteissa on kuitenkin turhia yksittäispakkauksia, niin poistamme ne ennen kuin toimitamme tuotteet asiakkaalle, jotta jäte tulee lajitelluksi oikein, eikä päädy mm. tapahtumien aikana luontoon. Joskus yksittäispakkaus on perusteltua esim. kuljetuksen tai tuotteen suojaamisen tai säilytyksen kannalta.

Ekologisesti vastuullisia tuotebrändejämme:

Cottover

CottoVer Collection –vaatteet valmistetaan ajatellen ihmistä ja ympäristöä. Vaatteet ovat Joutsenmerkki, GOTS- ja Öko Tex –sertifioituja, joissa käytetään ainoastaan 100% luomu- ja Reilun kaupan puuvillaa.

Neutral

Neutral® valmistaa laadukkaita tekstiilejä 100% Reilun kaupan luomupuuvillasta, joiden GOTS, EU Eco-Label, Fairtrade, Sa 8000 ja OEKO-Tex sertifikaatit kattavat koko tuotantoprosessin.

Pure Waste

Pure Waste on suomalainen tekstiilikierrätyksen pioneeri, joka valmistaa 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista valmistettuja kankaita ja tekstiilejä.

Impact

IMPACT -malliston kaikki tuotteet ovat AWARE™ merkittyjä, jolloin voidaan varmistua siitä että valmistuksessa on käytetty ainoastaan aidosti kierrätettyjä materiaaleja, jotka ovat kokonaan jäljitettävissä.

Atlantis

Atlantis on italialainen päähineisiin keskittynyt brändi, jonka valikoimaan kuuluvat laadukkaat pipot ja lippalakit kierrätetyistä materiaalista sekä luomu puuvillasta.

Clique

Cliquen laaja vapaa-ajan ja profiilivaatteiden mallisto sisältää kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja laadukkaita ja nykyaikaisia tuotteita yritysten ja seurojen pukemiseen.

Esimerkkejä sertifikaateista:

FairTrade

Reilun kaupan sertifiointijärjestelmä 0n Fairtrade International -järjestön (FLO) hallinnoima järjestelmä tuotteille, joiden tuotanto noudattaa tiettyjä vaatimuksia ympäristövaikutusten, työvoiman ja sosiaalisen kestävyyden suhteen.

GOTS

GOTS (Global Organic Textile Standard) on kansainvälinen merkintä tekstiileille kattaen koko valmistusprosessin. Sertifiointi asettaa vaatimuksia mm. kemikaalipitoisuuksille, vedenpuhdistukselle, tuotteiden jäljitettävyydelle ja tehtaiden työoloille.

GRS

GRS (Global Recycled Standard) on tuotestandardi, jolla seurataan ja todetaan lopputuotteessa käytettyjen kierrätettyjen materiaalien sisältö. Standardi koskee koko toimitusketjua ja käsittelee jäljitettävyyttä, ympäristöperiaatteita, sosiaalisia vaatimuksia, kemiallista sisältöä ja merkintöjä.

SA 8000

SA8000 perustuu kansainvälisten ihmisoikeusnormien periaatteisiin. Se mittaa yritysten suorituskykyä kahdeksalla avainalueella: lapsityövoima, pakkotyö, terveys ja turvallisuus, vapaa yhdistyminen ja työehtosopimusneuvottelut, syrjintä, kurinpitokäytännöt, työajat ja korvaukset.

AWARE

AWARE™ pyrkii tekemään lopun viherpesulle ja kertomaan totuuden ekologisesta kestävyydestä. Merkinnällä varmistetaan että tuotteen valmistuksessa on käytetty ainoastaan aidosti kierrätettyjä materiaaleja, jotka ovat kokonaan jäljitettävissä.

Esimerkkejä kansainvälisistä ohjelmista:

Oeko-Tex Standard 100

Oeko-Tex Standard 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä. Sertifiointi tarkoittaa, että tuotteen koko arvoketju on testattu puolueettomasti ja että tuotteet ovat turvallisia iholle.

Amfori

AMFORI BSCI on eurooppalaisten kauppaketjujen kehittämä sosiaalisen laadunvalvonnan malli, jonka tavoitteena on varmistaa, että kuluttajille tarjottavat tuotteet on valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto-olosuhteissa.

Ecolabel

Ecolabel-merkin ansainneilla tuotteilla on suhteellisen pieni vaikutus ilmaan, veteen, maaperään, laatuun, luonnonvarojen kulutukseen, ilmaston lämpenemiseen ja biologiseen monimuotoisuuteen.

TextileExchange

Textile Exchange on ei-kaupallinen organisaatio, joka työskentelee tekstiiliteollisuuden vastuullisen laajenemisen sekä luomupuuvillan tuotannon puolesta.

Forest Stewardship Council (FSC®)

FSC® on kansalaisjärjestö, jonka päämäärä on edistää kehitystä maailman metsävarojen käytössä. FSC merkintä osoittaa, että tuotteessa käytetty raaka-aine on peräisin FSC-sertifioiduista metsistä, FSC:n hyväksymästä kierrätysmateriaalista tai kontrolloiduista lähteistä.

Griippi jäsenyrityksenä:

Luotettava kumppani

Luotettava Kumppani-jäsenyys kertoo että huolehdimme yhteiskunnallisista vastuista, kuten veroista sekä eläkemaksuista ja yhteistyökumppanina olemme muutenkin rehti toimija.

Katso selvitys TÄSTÄ

European Recycling Platform (ERP)

Olemme European Recycling Platform järjestön jäsen, jonka kautta hoidamme sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (SER) että paristojen ja akkujen tuottajavastuun.

Lisätietoa erp-recycling.org